Silverside

Als specialist in collaboration software (o.a. Microsoft 365 en Zoho) zorgt Silverside er voor dat gebruikers slimmer en fijner kunnen samenwerken in een veilige en moderne digitale wereld. Silverside noemt hun consultants ‘gidsen’, deze gidsen, gidsen organisaties naar de juiste bestemming op basis van hun ervaring bij meer dan 250 klanten. Hoe vet dat wij de ‘gids’ waren voor het ontwikkelen van de nieuw branding en huisstijl…

Het Silverside logo door de jaren heen

Al weer 12 jaar geleden werd aan ons gevraagd om het logo van Silverside opnieuw te ontwerpen. En net zoals alle grote corporates dat doen durft ook Silverside haar logo te laten evolueren. Stap-voor-stap wordt het logo aangepast en wordt er geen afbreuk gedaan aan de herkenbaarheid.

Speciaal voor het 25-jarig bestaan hebben we ook nog een ’tussentijds’ jubileum-logo ontworpen.

25 Jaar Silverside - Logo Evolutie

Het Silverside alfabet

Een huisstijl of branding is vandaag de dag niet meer compleet zonder eigen lettertype. Dat is ook de reden dat wij voor Silverside een eigen set van letters hebben ontworpen: het Silverside alfabet. Deze uniek getekende set van letters kan worden gebruikt om alle uitingen extra identiteit te geven.

Cijfers en bijzondere tekens

Waar letters worden worden gebruikt, zijn ook cijfers en bijzondere tekens. Deze kunnen natuurlijk niet uitblijven. En omdat zowel de letters als de cijfers voor verschillende doeleinden worden gebruikt zijn ze ook nog eens op 4 verschillende manieren beschikbaar.

Alles komt samen: iconen, illustraties en typografie

Naast de ABC en 123 iconen zijn er ook nog iconen en illustraties ontworpen die gebruikt kunnen worden voor presentaties en de website. Dit maakt de Silverside Branding Kit compleet!

Silverside: jouw toegewijde gids naar plezier en succes in de digitale wereldwebsite

Het BMC (business model canvas) was de basis voor het ontwerpen van de nieuwe website voor Silverside. En wie had gedacht dat dit ook 1-op-1 zou lukken? De hele website is ontworpen en gerealiseerd op basis van het gids principe. Links, rechts, Noord-Oost of Zuid-West… de website van Silverside werkt in alle windrichtingen en gidst jou in de juiste richting.

Leuk detail: deze website is volledig gebouwd in Zoho! Lees hier de case op de website van Silverside.

Op papier is het snel geschetst. Maar hoe krijg je dit nu estetisch functioneel werkbaar? Daar komt onze partner QUEM om de hoek. Vanuit het bedenken van onze identiteit (zoals onze toeter en het Silverside alfabet) maken zij een concreet werkbaar ontwerp. Hierbij durven ze de gebaande paden los te laten, maar wel met een vangnet van een duidelijk menu en logisch pagina ontwerp.

— Silverside