Wij zijn een
ontwerpstudio

Een ontwerpstudio voor merkbeleving en identiteit om precies te zijn. En plat gezegd: wij ontwerpen logo’s voor bedrijven en merken, want ja… het begint vaak met een ‘loo-goo’. Dat we uiteindelijk een complete identiteit realiseren of een fantastisch merk lanceren is vaak het gevolg van de eerste stap of behoefte.

Aanpak

Wij zijn een team van ontwerpers en bouwers die met veel plezier ‘mooie dingen’ mogen maken voor onze klanten. En een belangrijk onderdeel van het plezier is onze aanpak. Geen tenenkrommende termen als smart, scrum, swot, maar gewoon een no-nonsens aanpak. Een aanpak die je begrijpt en waar je blij van wordt.

Luisteren

Natuurlijk is het vaak zo dat je een expert inschakelt die jou vertelt wat je moet doen, maar we beginnen toch graag met luisteren. Door goed te luisteren (en uit te vragen) kunnen we achterhalen wat precies de behoefte is en waarom je contact met ons hebt opgenomen. Als we weten wat het doel is, weten we ook wat we gaan maken. In deze fase maken we een begroting en maken we alles inzichtelijk.

Bedenken

Hier begint de fun-factor. We gaan met elkaar aan de slag in een creatieve sessie of we maken alvast wat schetsen om de ideeën zichtbaar te maken. Een creatieve sessie geeft inzicht in ‘The Why’ en het wie-wat-waarom; onze WWW-methodiek. En nee, dit staat niet voor World Wide Web. De uitkomst kan heel verrassend zijn. Soms maken we een onverwachtse indeling van een website, dan bedenken we ineens een nieuwe pay-off of slogan, we besluiten tot een restyle van een merk, maar het kan ook zomaar zijn dat jouw bedrijf een compleet nieuwe naam krijgt.

Ontwerpen

Alles staat op papier en we weten wat we gaan maken, wij doen ons ding. We gaan van idee naar uitvoering en de eerste ontwerpen worden gemaakt. Een ontwerp hoeft niet altijd een schets of tekening te zijn. Dit kan ook een functioneel ontwerp zijn van een website of een voorstudie. Een ding is zeker, het wordt visueel. Kleuren, vormen, lijnen, pixels, misschien wel smaken en geuren. De ontwerpfase is begonnen!

Realiseren

Het logo is af, de lettertypes en kleuren zijn gekozen en het wordt tijd dat we alle elementen gaan gebruiken. De eerste stappen van digitaal naar print en online worden nu gemaakt en de identiteit wordt niet alleen zichtbaar, maar ook tastbaar. De huisstijl wordt gerealiseerd in de vorm van promotie- en marketingmateriaal, de website wordt ingericht en campagnes worden voorbereid. Ontwerper, ontwikkelaar, tekstschrijver en fotograaf werken intensief samen op weg naar het eindresultaat.

Beleven (en opvolgen)

Blije gezichten! Dat is het doel van de laatste fase. Wat begon als een idee is nu zichtbaar én tastbaar. Op alle facetten komt de identiteit tot zijn recht; op papier en op het scherm. De identiteit die is ontwikkelt resulteert in een ultieme beleving, dat van een merk, organisatie, dienst of persoon. De identiteit is af en je bent klaar voor de volgende stap…

Is het nog niet klaar dan? Nee… nu beginnen we pas 😉

Alles komt bij elkaar. De toetsing van het eindresultaat. Concept, ontwerp en product moeten komen tot een beleving en de juiste emoties overbrengen. Hier start de missie en wordt het Wie-Wat-Waarom inzichtelijk. Alles voor de ultieme klant- en merkbeleving. Want daar draait het om vandaag de dag.

Expertise

Als je aan ons vraagt waar we écht goed in zijn, dan is het ontwerpen. Althans… dat vinden wij. Uiteindelijk moeten onze klanten dat bepalen. Maar laten we zo zeggen; wij vinden ontwerpen het leukste aan ons vak. En in het verlengde hiervan zorgen we er ook voor dat alles wat we ontwerpen ook gemaakt kan worden, daarom noemen wij ons ook ‘identiteit makers’.

Grafisch ontwerp

Dit is waar het allemaal mee begon: grafisch ontwerp. Hier ligt onze basis! Het hele team komt niet voor niets van het Grafisch Lyceum, óók de developers. Daarom durven wij ook te zeggen dat we gewoon heel goed kunnen ontwerpen. Heb jij als bedrijf behoefte aan een nieuw logo, een toffe illustratie of wil je gewoonweg een compleet nieuwe identiteit? Dan ben je bij QUEM aan het juiste adres.

Web Development

Het klinkt niet sexy, maar dat is het wel zeker: Web Development. Want je kan wel iets heel moois (of goeds) ontwerpen, maar de uitdaging zit hem in het maken, ofwel bouwen. Het oog wil ook wat en door overvloed aan smartphones, tablets, laptops en desktops kan je hier als ontwerper en bouwer het verschil maken. Waar veel ontwerpers het bouwen uitbesteden doen wij dit ‘in huis’. Code en pixels komen bij elkaar, en dat werkt!

Marketing advies

Achter ieder ontwerp zit een gedachte. En omdat we dit werk al een tijdje doen, geven we ook advies op het gebied van marketing. Online en offline! We schrijven geen marketing plan die vervolgens een marketeer mag uitvoeren, nee! Samen, tijdens creatieve en terugkerende sessies, zetten we onze ideeën op papier die haalbaar en uitvoerbaar zijn. Denk aan een online campagne voor recruitment, een digitale nieuwsbrief of gewoon ouderwetse papieren mailing of beursstand op een event. Wij doen het, van A-Z.

Hosting diensten

Het klinkt een beetje ouderwets, want hosting is tegenwoordig veel meer dan een website op een server plaatsen. Wij leveren Professional Hosting voor bedrijven. Wij ontzorgen de klant in een wereld die steeds specialistischer wordt door grotere vraag naar veiligheid en betrouwbaarheid. Wij stemmen zaken af met IT leveranciers en koppelen complexe techniek daar waar nodig en vertalen dit naar de klant in Jip en Janneke taal.

QUEM as a Service

Als je met regelmaat gebruik wil maken van onze expertise en diensten, kijk dan eens naar QUEM as a Service. Wij hebben al onze diensten in een duidelijk overzicht gezet. QUEM as a Service geeft inzicht (grip) in de maandelijkse kosten en werkzaamheden. Altijd fijn om te van tevoren te weten wat het kost… 😉