Ingenieursbureau KVMC

Bij QUEM hadden we het voorrecht om de nieuwe huisstijl en branding te verzorgen voor KVMC, een echt familiebedrijf met 25 jaar ervaring als ingenieursbureau. KVMC, wilde een eigentijds logo en een vernieuwde uitstraling die aansluit bij de huidige tijd. De uitdaging voor QUEM was om de letters KVMC meer lading en betekenis te geven, en een logo te ontwerpen dat duurzaamheid uitstraalt.

Duurzaamheid in een uniek jasje

Geen clichés bij QUEM! Het nieuwe logo is geen standaard groen ontwerp met een blaadje, maar een unieke representatie van KVMC’s kernactiviteit: het optimaliseren van gebouwen door onder andere efficiënte luchtcirculatie. Het logo staat symbool voor het creëren van gezonde binnenomgevingen door vervuilde lucht af te voeren en schone lucht binnen te laten. Expertise en kernactiviteiten van de organisatie komen samen in één beeld, het logo van KVMC. Bekijk de animatie voor een visuele vertaling door het nieuwe logo.

Iconen set: Vertaling van Expertises

Naast het logo hebben we ook een iconenset ontworpen die de vier expertisegebieden van KVMC weerspiegelen: Installatietechniek, Bouwfysica, Brandveiligheid en Duurzaamheid. Opgebouwd uit dezelfde elementen als het logo vormen ze een harmonieus geheel, perfect in balans en net als KVMC zelf, vooruitstrevend.

De nieuwe website van KVMC

Een huisstijl is niet compleet zonder een bijpassende website. Voor KVMC hebben we niet alleen de huisstijl, maar ook de nieuwe website ontworpen en gebouwd. In de website komt alles samen: vernieuwde typografie, stijlelementen, iconen en beeld. Ontdek de vernieuwde online aanwezigheid van KVMC en leer meer over hun expertise en projecten op kvmc.nl.

En er is meer…

Dit project stopt niet bij een logo en een website, nee. KVMC vroeg ons om alles van A tot Z – of beter gezegd: van visitekaartje tot PowerPoint presentatie – te ontwerpen. Digitale nieuwsbrief, LinkedIn profiel, Instagram templates, alles kwam aan bod.

Een totaalpakket voor een Wereldspeler

Wat een eer om KVMC te voorzien van een volledig nieuwe identiteit! Dit bedrijf werkt samen met grote spelers zoals Fokker, Google en Microsoft, en dat allemaal vanuit Dordrecht. Tijdens onze samenwerking stond één ding centraal: plezier. Naast gedrevenheid, pragmatisme en toegankelijkheid, is plezier een van de vier kernwaarden van KVMC.